KOLOVNA TÝDENÍK MĚSTSKÝCH ELEKTROKOL #2

7 DŮVODŮ, PROČ JE ELEKTROKOLO SKVĚLÝ DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK DO MĚSTA

 


Ti, kteří už po městě na kole jezdí, si možná říkají, že elektrokolo není zas takové zlepšení. Taky jsem si to myslela, než jsem dala Nevo do servisu a musela jsem zase chvíli jezdit jenom za vlastní. No, ne nadarmo se říká, že na lepší si člověk zvykne rychle. V čem je tedy elektrokolo lepší?


1) Kopce neexistují


Jeden z mýtů, proč se nedá jezdit ve městě na kole, je jeho kopcovitost. Takový problém s elektrokolem prostě odpadá. Námaha, pot a těžké oddychování jsou minulostí, z každého města je najednou amsterdamská placka. Stačí jen zvolit správnou intenzitu přípomoci.


2) Více pozornosti na cestu


Jízda na elektrokole je tak bezstarostná, že se můžete ještě lépe věnovat tomu, co se děje před vámi a okolo vás. Když pak zvolíte elektrokolo se vzpřímeným posedem jako má Nevo, máte o situaci ještě o ždibec větší přehled.


3) Jste inkognito


Protože se při jízdě nespotíte, nikdo na vás nepozná, že jste přijeli na kole. Snad jen podle helmy. Nemusíte se však vůbec ptát po sprchách, nemusíte hledat kumbál, kde se před schůzkou převléknete z dresu nebo propoceného oblečení a jste zkrátka v civilu.

4) Pohodlí

Často slýcháme, že lidé volí auto kvůli možnosti se přepravovat pohodlně, bez mačkání v MHD a kdykoliv potřebují. Přesně tohle zvládne i elektrokolo! Plus nemusíte v cíli řešit, kde najdete volné parkovací místo a kolik vás to bude stát. Zkrátka všude jedete od dveří ke dveřím a šetříte čas.


5) Vzdálenosti se zkracují


Že je to z Troji na Smíchov 40 min s dvěma přestupy? Na Nevu jste v cíli za 20 minut a nemusíte se řídit jízdními řády. Jízda na elektrokole je pro většinu uživatelů rychlejší než jízda na běžném kole, takže za stejný čas dojedete dál a všechno je najednou pocitově blíž.


6) Vozit náklad? Nevadí!


Vezete větší nákup, brašnu s počítačem? Na elektrokole nemusíte řešit, že vezete kila navíc, elektromotor si s tím hravě poradí. Když máte navíc zadní nosič, můžete si vybrat nějakou z promakaných brašen od Vaude a získáte skvělý nákladní prostor. No, a pokud chcete vozit náklady ještě větší nebo třeba děti, vždy můžete sáhnout po nákladním elektrokole.

 


7) Máte skvělý icebreaker


Na sportovní elektrokola jsme v Česku celkem zvyklí, ale ta městská pořád poutají pozornost. Speciálně pak Nevo a jeho konstrukce se sníženým rámem. Při zamykání se tak snadno může stát, že zaujmete cyklistu, který si do té doby myslel, že elektrokola jsou jen pro starší ročníky.


Pokud pořád nevěříte, že elektrokolo dokáže být skvělý dopravní prostředek, stavte se vyzkoušet v Kolovna půjčovně v Praze nebo Ostravě