Kalendář Kolovna Campů
Jarní Kolovna Gravel camp | Vojtíškov

Termín campu: 16.5.-19.5.2024
 
Zveme tě na jarní Kolovna Gravel Camp!
 
Přijeď si užít jarní víkend do podhůří Kralického Sněžníku, pořádnou nálož kilometrů na gravelu, ubytování s plnou penzí a vstupem do wellness v našem ubytování na Vojtíškově. V rámci campu můžeš otestovat prémiová karbonová gravel kola od italské značky 3T. 


Camp je vhodný pro gravelisty, kteří si na gravel kole dokáží poradit s ledajakým terénem a nezaleknou se dlouhých stoupání v nekompromisních kopcích Jeseníků. 


I přesto, že je camp pro ostřílené gravelisty, budou na každý den připraveny 2 délky tras – kratší / delší, tak aby si každý mohl vybrat dle svých možností. Účastníci budou rozděleni do výkonnostních skupin, což nám umožní lépe vyhovět různým úrovním dovedností. Každá skupina bude mít alespoň jednoho guida z naší Kolovna Crew.


*Váháš, zda je kemp vhodný právě pro tebe? Projdi si naši charakteristiku gravelist(k)y na konci textu a hned budeš v obraze.


Těšit se můžeš také na večerní přednášky z cyklo světa, grilování, dárky od partnerů a mnoho dalšího.


Jak probíhaly minulé ročníky campu se můžeš podívat k nám na Instagram.
 
V ceně campu 6.500 Kč je: 3 noci v horské chalupě na Vojtíškově, plná penze (začátek čtvrteční večeří, zakončení nedělním obědem), wellness (bazén a sauna) 3x organizovaná gravel vyjížďka (rozdělení do skupin dle výkonnosti, čeká se na všechny), nové trasy, 2 x vedený strečink, servisní zázemí, praní cyklooblečení, přednášky z cyklosvěta, profesionální fotografie z víkendu a dárky od našich partnerů v hodnotě 700 Kč. Cena campu nezahrnuje půjčení kola. Zapůjčení kola na 3 dny campu je zpoplatněno 1.000 Kč. 


Harmonogram campu: zahájení campu 18:00 – 22:00 ve čtvrtek večer, zakončení v neděli ve 14:00.


Charakteristika gravelist(k)y


1. Na kole jezdíš pravidelně, máš rád/a kopce, v terénu jsi jako doma, bez problému zvládneš denně i více než 50 km s více než 1000 m převýšením.


ANO? Kemp je přesně pro tebe! Hravě zvládneš delší trasy a ještě budeš mít dost sil na večerní program.


2. Na kole jezdíš rád/a, kopce ti nevadí, jedeš si svou rychlostí, zkušenosti s terénem máš, zvládneš kde co a nevadí ti, když to na kole trochu drncá.


ANO? Neváhej a pošli přihlášku. Těšíme se na tebe. 


3. Na kole jezdíš a rád si dáš do těla, kopce zvládáš, i když někdy trpíš, s terénem si poradíš, máš rád výzvy a jen tak tě něco nezlomí, zvládneš 50 km v kopcovitém terénu pohodovým tempem.


ANO? I s tebou si na kempu moc rádi zajezdíme. Kratší trasy s partou stejných nadšenců jsou pro tebe jak dělané. 


4. Na kole se jedeš projet občas, nemáš žádné zkušenosti s jízdou v terénu, nejdelší kopec, který jsi kdy jel/a byl železniční nadjezd a i ten ti dal zabral, chceš zkusit jízdu na gravel kole?


ANO? Přesně pro tebe máme nově Příměstské gravel kempy pro začátečníky!  Naučíš se zde základy, dozvíš se spoustu zajímavostí, potrénuješ a na příštím Gravel kempu na Vojtíškově se na tebe budeme těšit. Termíny Příměstských gravel kempů brzy zveřejníme na našem webu.

Kolovna Kemp s Trail Hunterem | Kraličák | Bajková škola

Termín kempu: 1.5.2024 
Zveme tě na kemp s Trail Hunterem na trailech Kraličáku pod záštitou Bajkové školy.  


Trailhunter nejenže točí dobrá videa, ale i skvěle učí, jak zvládnout techniku jízdu v bike parku na raličáku. 


Podrobný popis probíraných dovedností na kempu: 


Postoj pro sjezd, kontrola rychlosti (řazení, brždění a jeho správné dávkování), čtení terénu, bezpečné opuštění bajku v terénu, zatáčení v klopených a odkloněných zatáčkách, jízda v boulích, nadhazování předního a zadního kola, základy bunny hopu.


Trail Hunter v roli instruktora na trailech Kraličáku. 


- Držitel instruktorské licence Asociace profesionálních instruktorů MTB  úrovně D/C, aspirant na lektora Bike licence.


- Klopenky, lavice, boule, skoky a enduro traily


- Díky malým skupinám je výuka přizpůsobena individuálním potřebám každého bajkera.


- Ať je ti 18 anebo 60 let, na kempu se budeš dobře cítit a bavit. Až víkend skončí, můžeš si bezpečně a s chutí užívat jízdu na trailech, nejen na Kraličáku.


*(cena nezahrnuje bike pass – dotovaná cena pro účastníky kempů 290,-Kč/osoba/den, cena zahrnuje výuku za dva dny v čase 9:30-15:00)


Zázemí kempu: Kolovna Bikecentrum v Hynčicích pod Sušinou


Kompletní informace o kempu najdeš ZDE.  


 

Kolovna Bike Kemp pro děti | Kraličák | Bajková škola

Termín kempu: 1.-2.7.2024


Připravéme vaše děti jak zvládat jízdu na trailech, projíždět klopené zatáčky, boule, lavice, jak správně brzdit a na vše, na co si dát pozor během jízdy na trailech. Kemp probíhá pod záštitou Bajkové školy na trailech Kraličáku.


Máme perfektně připravené instruktory, kteří to s dětmi umí, ví jak je motivovat k lepším výkonům a přitom dbají na bezpečnost. Zatímco se kvalifikovaní instruktoři starají o děti, rodiče si mohou užít pohody v malebném prostředí Králičáku.


- Máme know-how pro zábavnou a bezpečnou výuku techniky jízdy v terénu na horském kole.


- Děti si užijí zábavy a přitom si osvojí nebo vylepší základní dovednosti, potřebné pro ovládání kola a bezpečnou jízdu po trailech.


- Výuka je přizpůsobena věku dětí.


- Ať jim je 6 nebo 15, budou se vaše děti u nás dobře bavit a až víkend skončí, budou mít osvojeny základní dovednosti, které jim pomohou lépe zdolávat jízdu na trailech


(cena nezahrnuje bike pass – dotovaná cena pro účastníky kempů 190,-Kč/osoba/den, cena zahrnuje výuku za dva dny v čase 9:30-15:00)


Zázemí kempu: Kolovna Bikecentrum v Hynčicích pod Sušinou


Kompletní informace a termíny najdeš ZDE.  


 

Kolovna Enduro Kemp | Kraličák | Bajková škola

Kempy probíhají od dubna až do července!


Umíš základy a chceš se posunout dál? Doraz na kemp pod záštitou Bajkové školy na Kraličák, poradíme ti jak na to!  


Kemp zaměřený na jízdu v zatáčkách, boulích, lavicích, kořenech, kamenech a na všech nástrahách, které traily Králičáku nabízí.


- Nabízíme celodenní program v naší Bajkové škole, který ti umožní získat větší kontrolu nad kolem.


- Kemp je určen pro absolventy základního kempu, anebo ty, kteří mají zkušenosti s jízdou v bike parcích nebo na trailech.


- Výuka je zaměřená na individuální potřebu bajkerů – účastníků kempu.


- Ať už se snažíš zlepšit svou techniku pro rekreační Enduro či XC jízdu, anebo jen chceš jezdit bezpečněji v terénu, který je pro tebe větší výzvou, na kempu si najdeš to svoje.


(cena nezahrnuje bike pass – dotovaná cena pro účastníky kempů 290,-Kč/osoba/den, cena zahrnuje výuku za dva dny v čase 9:30-15:00)


Zázemí kempu: Kolovna Bikecentrum v Hynčicích pod Sušinou


Kompletní informace a termíny najdeš ZDE.  


 

Kolovna Bike Kemp pro dospělé | Kraličák | Bajková škola

Kempy probíhají od červa do července!


Naučíme tě, jak správně stát na kole, brzdit, plynule projíždět boule, klopenky a lavice. Kemp probíhá pod záštitou Bajkové školy na trailech Kraličáku.


Bez dobrého základu není dobrého výsledku. Pozice a rovnováha ve sjezdu, technika brždění a zatáčení jsou faktory, které mohou limitovat tvou technickou úroveň jízdy.


- Kombinace trialového a bikeparkového ježdění pod vedením profesionálních instruktorů s licencí Bike licence a PMBIA.


- Pomůžeme ti s technikou pro plynulou jízdu na trailech.


- Díky málopočetným skupinám, je výuka přizpůsobena individuálním potřebám každého bajkera.


(cena nezahrnuje bike pass – dotovaná cena pro účastníky kempů 290,-Kč/osoba/den, cena zahrnuje výuku za dva dny v čase 9:30-15:00)


Zázemí kempu: Kolovna Bikecentrum v Hynčicích pod Sušinou


Kompletní informace a termíny najdeš ZDE.  


 

Kolovna Kemp na elektrokolech | Kraličák | Bajková škola

Kempy probíhají od dubna až do září!


Kemp pro bajkery s pohonem. Tento kemp je potřeba dohodnout individuálně. Kemp probíhá pod záštitou Bajkové školy na trailech Kraličáku.


Králičák je ideální místo pro jízdu na elektro kole a tudíž je ideální pro seznámení se s potřebnými technikami jízdy přímo na trailech a v okolí.


- Nabízíme individuální program, šitý klientovi na míru.


- Máme know-how, jak si efektivně osvojit základní techniky, potřebné pro ovládání elektro kol na trailech.


- Individuální přístup s efektivními výukovými metodami přímo v terénu.


- Pracujeme s moderními výukovými metodickými postupy.


 (cena zahrnuje výuku za dva dny v čase 9:30-15:00)


Popis probíraných dovedností:


Správná pozice/postoj na bajku, kontrola rychlosti – selektivní brždění, kontrola směru – efektivní volba stopy, práce s tlakem pro jízdu v boulích, jízda v klopenkách a odkloněných zatáčkách, průjezd lavic.


Zázemí kempu: Kolovna Bikecentrum v Hynčicích pod Sušinou


Kompletní informace a termíny najdeš ZDE.