SPOJUJEME SÍLY S KOA

Určitě už jste o profících na bike fitting z KOA slyšeli. Pro ty kteří nevědí oč tu běží, KOA je Bike Boutique z pražské Letné, kde kromě toho, že trénují sportovce, organizují švihy a kempy, se také specializují na bike fitting.
 
Bike fitting je individuální nastavení posedu na kole za pomoci 3D biomechanické analýzy pohybu, který zvyšuje efektivitu šlapání, rychlost a komfort, stejně jako přispívá k prevenci zranění, případně řeší limitující bolesti při jízdě. V KOA se fittingu věnuje Jan Falge – fitter s více než 10letou praxí, znalostmi biomechaniky, fyziologie a sportovního tréninku, který je plným právem vnímán jako průkopník bike fittingu v Čechách.
 
A protože chceme, aby se zákazníkům na kolech z Kolovny dobře jezdilo a měli z jízdy nejlepší zážitek, tak od nás při nákupu kola v hodnotě vyšší než 40 000 Kč obdrží slevu na profesionální bike fitting právě u profíků v KOA. A to není vše! Při koupi kola v ceně nad 80 000 Kč mají od nás zákaznící fitting v hodnotě 5 000 Kč jako dárek zcela ZDARMA. Protože vaše radost z jízdy je zároveň i radost pro nás!
 


Bikefitting ke kolům z Kolovny:

- ZDARMA při koupi kola nad 80 000 Kč

- 75 % sleva při koupi kola v ceně 60 000 – 80 000 Kč

- 50 % sleva při koupi kola v ceně 40 000 – 60 000 Kč
*Běžná cena standardního fittingu v KOA je 5 000 Kč

A jak takový bike fitting probíhá?
 
Ještě před tím, než se Honza vrhne do úvodní diagnostiky, určitě vám nabídne, jak v KOA říkají, „předstartovní“ espresso a popovídáte si o vašem přístupu k cyklistice, cílech a očekáváních, které od kola máte. Individuální přístup v KOA je rozhodně na prvním místě. Následuje úvodní diagnostika se vstupním vyšetřením, po kterém se pustíte do měření při adekvátní zátěži a nastavení posedu (měření a nastavení kontaktních bodů přímo na kole systémem Retül). Kromě úpravy přímo na vašem kole vám v KOA pomohou s výběrem vhodného sedla na základě měření tlakových bodů, případně s výběrem dalších komponentů. Z celého fittingu si pak domů kromě dokonale nastaveného posedu odnesete detailní report, podle kterého si můžete upravit posed na dalším/novém kole nebo si nechat vyrobit kolo přímo na míru.
 
Celá tato záležitost zabere 2,5 – 3 hodiny, k bike fittingu kromě svého kola potřebujete cyklistické tretry a cyklistické oblečení, na které jste zvyklí.

Možná jste si mysleli, že specializované nastavení posedu na kole je jen pro profesionály, že pro obyčejného smrtelníka může být zbytečnou záležitostí a radši volíte cestu nastavení posedu tzv. podle „svého pocitu“. Tento mýtus je ale potřeba vyvrátit.
 
Správný posed na kole, kterým jednak předcházíte zranění, zvyšujete komfort jízdy i efektivitu výkonu, je stejně důležitý jak pro profesionály, tak pro rekreační jezdce. Nikdo se nechce na kole „křivit“, natož vynakládat úsilí nadarmo, a právě proto je důležité posed na kole optimalizovat individuálním potřebám a cílům každého jedince zvlášť.
 
Profesionálním „fitterům“ z KOA prošli mezi rukama špičkoví sportovci jako triatlonista Petr Soukup, Pavel Wohl nebo reprezentantka a několikanásobná mistryně ČR v MTB Jitka Čábelická. Nyní to můžete být i vy.

V Kolovně jsme si dlouho kladli otázku, zda se do bike fittingu pustit po vlastní ose, ale nechtěli jsme být jen jedni z dalších na trhu, kteří řeší, jak spíš jen zákazníka na kolo poskládat, místo toho, aby se zabývali přizpůsobením kola biomechanice a fyziologii zákazníkova těla.
 
Neradi děláme něco napůl, proto jsme se rozhodli spojit s těmi největšími profíky ve svém oboru. V tomto případě jsme se nemuseli dlouho rozhodovat, Jan Falge z letenského studia KOA byl pro nás hned jasná volba!