CANNONDALE TOPSTONE NEO SL

Před měsícem se nám do rukou dostal nový model Cannondale Topstone Neo SL, který jsme důkladně vyzkoušeli, abychom se s vámi mohli teď podělit o naše pocity.
 
„Více zábavy, méně námahy“ to je motto pro tenhle gravel bike a my s ním musíme po měsíci ježdění jedině souhlasit.

Na první pohled byste pravděpodobně ani nepoznali, že se jedná o elektrokolo. Pohonná jednotka je totiž perfektně umístěna v zadním náboji a baterie je umístěna ve spodní rámové trubce bez nutnosti jejího rozšíření či jiného nevzhledného zvětšení. Cannondale konkrétně vsadil na nenápadně řešený a výkonný elektromotor Mahle ebikemotion X35, který nabízí vysokou míru zábavy a naprosto čistý, ničím nerušený zážitek z jízdy. Baterie je taktéž Mahle ebikemotion X35 s kapacitou 250Wh.

Tenhle pocit se vám dostává pokaždé, ať už zrovna jezdíte v náročném terénu nebo třeba jenom po městě do práce či na nákup. Nový Topstone Neo SL je totiž dokonalým všestranným pomocníkem, který bez jediného zaváhání zvládl jakkoliv náročný terén, tak i neoblíbené kočičí hlavy ve městě.

Celá elektrická dopomoc se ovládá pouze jedním jediným tlačítkem iWoc ONE, které je elegantně umístěno na horní rámové trubce a tudíž vám nikde na řídítkách zbytečně nepřekáží žádný velký displej. Ovládání sice není úplně intuitivní, ale po první vyjížďce jsme se s tlačítkem sžili a poté už vše fungovalo přesně tak, jak má.

Nový Cannondale Topstone Neo SL je kompletně postavený na komponentech od značky Shimano. O pohon se stará sada Shimano GRX s převody 1×11 s kazetou o rozsahu 11 – 42T. Hydraulické brzdy jsou taktéž ze sady Shimano GRX s kotouči o průměru 160mm.
Kompletní specifikaci naleznete zde.

A pro koho, že je vlastně nový Topstone Neo SL vhodný? Jednoznačně pro každého! Nejdříve jsme si totiž říkali, že gravel s elektrickou dopomocí nedává tak úplně smysl, ale po pár najetých kilometrech jsme pochopili, že jsme se spletli. Tohle kolo je totiž naprosto vynikajícím pomocníkem na každodenní ježdění po městě. Perfektně vám pomůže se rychleji a pohodlněji dostat do práce, je mnohem lehčí než běžná elektrokola a tudíž i manipulace s ním je výrazně jednodušší. Není to ale pouze o ježdění ve městě, elektrickou dopomoc můžete skvěle využít i v terénu, kdy před sebou máte prudké, náročné stoupání nebo jste zrovna jenom vyrazili na švih s rychlejší partou kamarádů a nechcete, aby vám ujeli.

Cannondale Topstone Neo SL je nyní k dostání i u nás na e-shopu nebo na naší ostravské prodejně.