SNOWBOARDY A SPLITBOARDY AMPLID

Na výběru značek do našeho portfolia si dáváme opravdu záležet a snažíme se vybírat jen takové, které mají stejnou filozofii jako my. Nad německou značkou Amplid jsme se proto nemuseli dlouho rozmýšlet! Prkna Amplid nás oslovila nejen svým přístupem k udržitelné výrobě, ale především nároky na kvalitu a inovativním myšlením při vývoji a výrobě.
 
Pod značkou Amplid se skrývá ale mnohem víc. Přečtěte si celý příběh Amplid a proč jsme si vybrali právě ten jako první snowboardovou a splitboardovou značku na naše prodejny a e-shop.

Píše se rok 2005, kdy bývalý mistr světa ve snowboardingu Petr Bauer se svým kamarádem Anianem Thrainerem zakládají Amplid s cílem vyrábět nejlepší snowboardy. Německá značka snowboardových a splitboardových prken jenž se od samého začátku snažila odlišit a svým přístupem vystoupit z davu ostatních výrobců v tomto oboru.
 
Zakladatel Petr Bauer říká: „Vyrobit snowboard je vlastně docela jednoduché, pokud přijmete standardní procesy z masové výroby, ale tento přístup mě nikdy neoslovil. Nikdy jsem nechtěl jen vyrábět snowboardy. Chtěl jsem vyrábět ty nejlepší snowboardy na světě, a to bylo naším cílem od prvního dne spuštění výroby. Přesvědčit továrnu, aby porušila svou pravidelnou rutinu a vystoupila ze své komfortní zóny rozhodně nebyl ten nejjednodušší způsob, jak věci dělat, přesto jsem si byl jistý, že je to správná cesta.”

Unikátní tvary, geometrie a konstrukce prken Amplid jsou vyvíjeny zakladatelem a jeho interním týmem, který čerpá z 33 let zkušeností se stavbou desek samotného Petra Bauera. Výsledkem toho, že to Amplid dělá celé jinak než ostatní a jde si svou vlastní cestou jsou technologicky nejpokročilejší desky z nejvýkonnějších materiálů a vymazlenou geometrií. Petr Bauer říká: „Měl jsem to štěstí, že jsem v naší továrně spolupracoval s lidmi, kteří věří mým požadavkům, důvěřují mé vizi a umožňují nám být nároční.”

Zakladatelé věří v zásadu, že funkčnost je na prvním místě, proto velkou pozornost soustředí na ladění specifikací a malých detailů, které mají velký vliv na to, jak deska funguje a chová se v terénu. Od backcountry splitboardingu přes hravé all-mountain desky až po carving snowboardy jsou Amplid prkna vyrobena přesně tak, aby fungovala pro široké spektrum jezdců a terénů, spíše než aby následovali trendy trhu a lpěli na tom, jak mají vypadat.

Jak už jsme nastínili na začátku, pro společnost Amplid je udržitelnost výroby jednou z hlavních hodnot. Skrze vývoj nových technologií a inovace výrobních procesů se snaží co nejvíce minimalizovat stopu, kdekoliv je to možné. Tím, že Amplid byl první snowboardovou společností, která dodržuje ekologicky udržitelný výrobní proces a maximálně eliminuje škodlivé materiály bez ztráty výkonu, získala první cenu ISPO Eco Award se svým projektem „Green Light Project“. Amplid se tak stal ve světě snowboardingu průkopníkem zelených technologií.
 
Vynikající zpracování, udržitelné myšlení a poctivý německý hi tech až nejmenších detailů jsou základními kousky skládačky, které dělají prkna Amplid jedny z nejpropracovanějších na světě. V naší nabídce najdete všechny typy prken od backcountry splitboardů, přes freeridové nebo hravé all-mountain desky až po carving snowboardy určené na rychlou jízdu po sjezdovce.

Spojení se stejně smýšlejícími značkami nás prostě baví!
A jsme pyšní na to, že kluci z Alp si vybrali právě Kolovnu jako hlavní zastoupení značky Amplid pro Česko a Slovensko.

Chcete se na naší horkou novinku podívat na vlastní oči? Navštivte Kolovna prodejny v Brně a Ostravě, kde najdete celou nabídku značky Amplid. Naopak pokud už se snowboardingem nějakou zkušenost máte, doporučujeme vám vyzkoušet splitboardová prkna a vyrazit na túru mimo sjezdovku, vyšlápnout si pomocí stoupacích pásů nahoru a užít si freeride nedotčenou přírodou. Splitboardová prkna si můžete vyzkoušet přímo na Penzionu Kolovna v Hynčicích pod Sušinou v podhůří Králického Sněžníku.