Kalendář akcí na ostravské prodejně
KOLOVNA TEST DAY | Ostrava

Termín akce: 11. 5. 2024


Uvažuješ o koupi nového kola a chceš si svého vysněného bajka napřed pořádně vyzkoušet? Nikdy jsi nejel/a na gravelu nebo elektrokole? Nevíš si rady se správnou velikostí kola? Líbilo by se ti vyměnit MHD za luxusní městské elektrokolo a dojíždět do práce na kole, jen nevíš, jaké by to bylo? Chceš si vyzkoušet cyklistické novinky pro rok 2024, naše největší bestsellery i nové značky na naší prodejně? Neváhej a doraz na celodenní testovačku kol a elektrokol u ostravské prodejny Kolovna. 


Vybírat můžeš z horských kol, gravel kol, silničních kol a elektrokol. Zastav se a osedlej některou z prezentovaných značek Cannondale, GT, 3T, Apache, Pells a Riese & Müller.


Testování bude probíhat celou sobotu v čase 10 – 18 hod. Kola budeme půjčovat v 1,5 hodinových intervalech, a proto doporučujeme rezervace předem. Upozorňujeme, že na každý model kola lze využít pouze 1 časový interval. Během dne můžeš otestovat více různých modelů. Jestli okolí ostravské prodejny neznáš, nevadí, budou připravené vhodné testovací trasy pro všechny typy kol. 


Pokud ti více vyhovuje jízda ve skupině, budou od 14 hodin připraveny společné vyjížďky s Kolovna crew a testovat tak můžeš i pod dohledem opravdových profíků. Vyjížďka bude přibližně na 1,5 hodiny. 


Testování kol je ZDARMA. Nezapomeň si s sebou vzít 2 doklady totožnosti a přilbu na kolo. 

Long distance ride na Lysou | Ostrava

Termín akce: 31. 8. 2024


Ani letos nechybí společná celodenní vyjížďka na Lysou horu. Pořádná nálož kilometrů i výškových metrů, doprovodné vozidlo plné “traťovek”, 2 výkonnostní skupiny a trasa vhodná pro silniční i gravel kola. Přijmi výzvu a zdolej Královnu Beskyd s Kolovnou.


Harmonogram Long distance ride na Lysou horu:


- 9:00 sraz na prodejně Kolovna a coffee break


- 9:30 odjezd na vyjížďku


- 16:00 – 18:00 předpokládaný příjezd obou skupin a after ride beer na prodejně


*Kolovna Long distance ride probíhá za plného silničního provozu a každý jede na vlastní odpovědnost. Účastí na vyjížďce souhlasíš s fotografováním a zveřejněním pořízených fotografií. Kolovna guide má vždy s sebou lékárničku a základní nářadí. Přesto doporučujeme mít s sebou vlastní duši, pumpičku, telefon, doklady, peníze, přední a zadní blikačku a bidon s pitím. Cyklistická helma je povinná. REGISTRACÍ na každou vyjížďku nám ulehčuješ organizaci. Děkujeme.


 

Social rides | Ostrava

Termín akce: květen – září 2024


Společné vyjížďky od ostravské prodejny Kolovna jsou zpět. Přijeď si s námi protočit nohy, potkat podobně naladěné cyklisty a cyklistky a užít si společně radost na dvou kolech Střídáme vyjížďky pro horská a gravel kola a podle toho také volíme vhodné trasy. Tempo vždy přizpůsobujeme skupině a čekáme na všechny. Jedná se o pohodovou, maximálně svižnou odpolední jízdu. Trasy vedou zvlněným terénem a mají délku 30 – 50 kilometrů. Celkem nás letos čeká 5 společných, úterních vyjížděk od května do září a těšit se můžeš třeba i na oblíbené testování karbonových gravel speciálů od italské značky 3T. 


Harmonogram Social rides:


- 16:45 sraz na prodejně Kolovna  


- 17:00 odjezd na vyjížďku


- 19:00 – 19:30 předpokládaný příjezd zpět na Kolovnu


- 19:15 after ride beer na prodejně 


*Kolovna Social rides probíhají za plného silničního provozu a každý jede na vlastní odpovědnost. Účastí na vyjížďce souhlasíš s fotografováním a zveřejněním pořízených fotografií. Kolovna guide má vždy s sebou lékárničku a základní nářadí. Přesto doporučujeme mít s sebou vlastní duši, pumpičku, telefon, doklady, peníze, přední a zadní blikačku a bidon s pitím. Cyklistická helma je povinná. REGISTRACÍ na každou vyjížďku nám ulehčuješ organizaci. Děkujeme.

Ladies rides | Ostrava

Termín akce: červen – září 2024


Máš ráda cyklistiku a hledáš partu stejně nadšených holek? Právě pro tebe máme pravidelné sobotní ladies rides od ostravské prodejny Kolovna v Avion shopping parku. V roce 2024 máme připraveny 4 ryze dámské vyjížďky v lehkém terénu a v pohodovém tempu. Nemusíš se bát, že bys nestíhala, čekáme na všechny a navíc nikdy nechybí zastávka na něco dobrého, ať už je to káva se zákuskem, zmrzlina nebo pivo s tvarůžkama. Jednotlivé trasy mají vždy okolo 50 kilometrů a jsou vhodné pro horská kola, gravel kola i elektrokola. 


Harmonogram Ladies rides:


- 9:30 sraz na prodejně Kolovna, klábosení, přípravy na odjezd a káva před vyjížďkou


- 10:00 odjezd na vyjížďku


- 14:00-16:00 předpokládaný příjezd zpět na Kolovnu (vždy záleží na tempu skupiny a počtu občerstvovaček, které si uděláme)


*Kolovna Ladies rides probíhají za plného silničního provozu a každý jede na vlastní odpovědnost. Účastí na vyjížďce souhlasíš s fotografováním a zveřejněním pořízených fotografií. Kolovna guide má vždy s sebou lékárničku a základní nářadí. Přesto doporučujeme mít s sebou vlastní duši, pumpičku, telefon, doklady, peníze, přední a zadní blikačku a bidon s pitím. Cyklistická helma je povinná. REGISTRACÍ na každou vyjížďku nám ulehčuješ organizaci. Děkujeme.

Furt šrot rides | Ostrava

Termín akce: červen a srpen 2024


Pokud máš srdce závodníka, řešíš gramy, watty, tepy a KOMy, jsou tyhle švihy právě pro tebe. Věř, že si dáš pořádně do těla. Tempo je svižné, až velmi svižné a hlavní balík nečeká vždycky na všechny. Trasy dlouhé okolo 70  kilometrů jsou vhodné zejména pro silniční kola. Těšit se letos můžeš na 2 rychlé, úterní švihy. 


Harmonogram Furt šrot rides:



  • 16:15 sraz na prodejně Kolovna  

  • 16:30 odjezd na vyjížďku

  • 19:00 – 19:30 předpokládaný příjezd zpět na Kolovnu

  • 19:15 after ride beer na prodejně 


*Kolovna Furt šrot rides probíhají za plného silničního provozu a každý jede na vlastní odpovědnost. Účastí na vyjížďce souhlasíš s fotografováním a zveřejněním pořízených fotografií. Kolovna guide má vždy s sebou lékárničku a základní nářadí. Přesto doporučujeme mít s sebou vlastní duši, pumpičku, telefon, doklady, peníze, přední a zadní blikačku a bidon s pitím. Cyklistická helma je povinná. REGISTRACÍ na každou vyjížďku nám ulehčuješ organizaci. Děkujeme.


 

UKONČENÉ AKCE
Servisní workshop pro ženy | Ostrava

Termín akce 20. 3. 2024


Chceš se naučit, jak pečovat o své kolo? Chceš si umět sama poradit, pokud budeš mít během vyjížďky defekt nebo ti praskne řetěz? Chceš se naučit základní servisní fígle, třeba jak správně umýt kolo a jak si ho dát dokupy před jarní/letní sezónou? Doraz k nám na další dámský servisní workshop pro začátečnice!


V první části workshopu se pod dohledem našich vyškolených servisáků vše naučíš, v druhé části si to pak prakticky sama vyzkoušíš.


Ptáš se, jestli je pro tebe workshop vhodný?
- Umíš si poradit s výměnou duše a jejím zalepením?
- Zvládneš si sama vyměnit řetěz a poznáš, kdy už je potřeba dát nový?
- Poznáš, kdy je třeba vyměnit brzdové destičky/špalky?
Pokud jsi odpověděla na tyto otázky „NE“, je workshop právě – pro tebe!


Na workshopu zjistíš, že údržba kola není raketová věda a sama si pak dokážeš poradit v těchto oblastech:
- Údržba kola – mytí, mazání
- Kontrola plášťů a ráfků
- Výměna duše a plášťů
- Kontrola a péče o brzdy
- Jak se starat o řetěz a jak na jeho výměnu


Cena servisního workshopu je 290 Kč, platba na místě kartou nebo v hotovosti.


Akce se koná na naší ostravské prodejně . Začátek workshopu je v 17:30, předpokládaný konec 19:30.


POČET MÍST NA WORKSHOP JE OMEZEN A JE NUTNÁ REGISTRACE PŘEDEM


REGISTRACE JE MOŽNÁ PŘES ODKAZ ZDE.

Servisní workshop pro začátečníky | Ostrava
Termín akce 10. 4. 2024

Chceš se naučit, jak pečovat o své kolo nebo elektrokolo? Chceš si umět poradit, pokud ti během vyjížďky praskne řetěz? A co takhle zjistit, jak správně udržovat, skladovat a nabíjet baterii? Přijď na naši Kolovna prodejnu, kde se vše dozvíš na servisním workshopu pro začátečníky!


V první části workshopu se pod dohledem našich vyškolených servisáků dozvíš vše o:


- údržbě a péči o kolo/elektrokolo – mytí, mazání, usušení


- optické kontrole rámu a komponentů


- základní údržba řazení před sezónou


- péči o řetěz a jeho výměně


- kontrole plášťů a ráfků


- bezdušovém systém


V druhé části si pak prakticky vyzkoušíš:


- opravu defektu a výměnu duše


- opravu a výměnu řetězu


- mazání řetězu do každého počasí


Prostor bude i na tvé dotazy!


Cena servisního workshopu je 290 Kč, platba na místě kartou nebo v hotovosti.


Akce se koná na ostravské Kolovna prodejně. Začátek workshopu je v 17:30, předpokládaný konec v 19:30.


POČET MÍST NA WORKSHOP JE OMEZEN A JE NUTNÁ REGISTRACE PŘEDEM


REGISTRACE MOŽNÁ PŘES ODKAZ ZDE.