KOLOVNA GRAVEL KEMP

Štěrk, šotolina a bláto, v takovém duchu se nesl náš druhý jarní gravel kemp!  Na kempu se nás sešlo celkem 18, po celou dobu akce nám bylo zázemím nové Kolovna ubytování – Chalupa na Vojtíškově v samém srdci Jeseníků a testovací flotila kol od značky 3T a Cannondale. O tom, jak náš druhý gravel kemp probíhal, se dočtete více níže.



Ten nejhorší kopec už máme za sebou! Tohle nám bude znít v uších ještě hodně dlouho. Kopce na jarním kempu nás poctivě proškolily, nádherné scenérie Jeseníků vydřené výškové metry ale náležitě vykompenzovaly a všichni jsme odjížděli domů příjemně unavení a s rohlíkem na tváři.

Týden předem jsme byli s Kolovna týmem trasy ještě projet a zkontrolovat podmínky nahoře na hřebenu. Místy byl v horách ještě sníh, naskytla se nám tak skvělá příležitost otestovat naše gravel stroje v autentických horských podmínkách. No, přesvědčte se o tom sami.

1.Den


O víkendu jsme se sešli v celkovém počtu 18 gravelistů. První den nás čekala náročná horská etapa – 83 km s převýšení 2200 m. Takhle čísla nezní tak hrozně, ale zkušenější cyklisté moc dobře vědí, že se nedá srovnávat jízda po upraveném asfaltu s jízdou v terénu. Na celé trase jsme se museli poprat hned s několika tvrdými kopci, lesními traily, kořenovými úseky a technickými sjezdy.


Už na prvních 10 km jsme měli hned nastoupáno přes 700 výškových metrů a některé z nás už pořádně začínaly štípat nohy. Kopce v Jeseníkách jsou prostě nekompromisní. Odměnou pro nás ale pak byly nádherné výhledy na Kralický Sněžník a klesání po bikeovém trailu v areálu Dolní Morava. V sedle jsme ten den strávili 5-6 hodin, domů jsme dorazili unavení, ale zároveň plný pozitivní energie z celodenního gravelového dobrodružství.

2.Den


Druhý den už byl pohodovější a čekala nás vyjížďka o poloviční délce. Pro účastníky kempu jsme měli připravené 2 varianty trasy. Silniční, pro ty kteří vyhledávají na gravel kole zároveň i svižnou jízdu po asfaltu, tak terénní variantu zase naopak pro ty, kterým to v sobotu nestačilo. Obě dvě skupiny najely ten den cca 40 km se stoupáním 1200 výškových metrů. Trasa vedla v nižší nadmořské výšce, jeli jsme přes horské louky a pastviny, které se začátkem jara začínaly už krásně zelenat. Na závěr jsme si ještě vystoupali na rozhlednu na Štvanici – Stříbrná Twiggy odkud je nádherný výhled jak na celé Hynčice, tak na Praděd a Dlouhé stráně. Celý kemp jsme zakončili obědem v našem druhém Kolovna penzionu.

Po celou dobu kempu nám byla k dispozici flotila 11 testovacích 3T kol. Účastníci kempu měli příležitost otestovat modely Exploro Race Max a Exploro Team. Další gravel kemp chystáme na podzim, takže pokud vás láká zažít Jeseníky ze sedla gravelu a otestovat ty nejnovější modely 3T kol, můžete vyrazit za gravelovým dobrodružstvím společně s námi. Více informací o nadcházejícím kempu najdete zde.